Welcome to our website !

mamadee's kitchen

eat well, live simply, laugh often.

Do it Yourself cake stand

By 11:09 PM , ,


Assalamualaikum semua.  Hari ni mamadee nak cerita pasal cake stand.  Kadang2 kek yg simple2 bila letak atas cake stand automatic nampak classy and style habis. Tapi of course la kan, cake stand yg cantik2 boleh tahan juga harganya.  Kalau di brisbane ni, musim krismas akan banyak la design cake stand yg cantik2 keluar. Tapi kalau nak jimat jgn beli sebelum krismas, sila beli selepas krismas..haha..memang harga akan 70% jauh lebih murah.


Mamadee dah lama aim nak beli cake stand baru. Kononnya before balik Malaysia nak bagi penuh satu almari la cake stand yg hebat2. Tapi krismas lambat lagi nk tunggu sale..huhu. dok belek2 cake stand kat kedai, yg berkenan di hati cost about 50 dollar.  Angkat letak, angkat letak...last2 tak beli sebab bukan keperluan kononya.huhu.

Dok terbayang2 cake stand colour hitam merah yg cantik tu. Tak boleh jadi ni..last2 mamadee pergi ke kedai discount.  Kat sini barang murah2. Mamadee beli satu black dinner plate harga aud3 dan satu red bowl harga aud2 dan gam yg bersesuaian.





Sapu gam disekeliling bahagian bawah mangkuk merah tadi.


Lekatkan mangkuk pada tengah2 pinggan. Tindih dengan buku2. Supaya ia betul2 kemas.



Tadaaaa... dah siap cake stand baru mamadee. Cost tak sampai 10 dollar.haha. 

So pada sesiapa yg nak cuba buat sila lah. Kalau anda jumpa.candle holder lagi cantik utk jadikan base cake stand tadi.
Selamat mencuba..

You Might Also Like

0 comments